Nederlandstalig Munchkin Forum
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.


 
IndexIndex  Laatste afbeeldingenLaatste afbeeldingen  ZoekenZoeken  InloggenInloggen  RegistrerenRegistreren  

 

 Vertaling van Engelse Munchkin referentiegids

Ga naar beneden 
AuteurBericht
GM
Admin
Admin
GM


Registratiedatum : 18-10-13
Aantal berichten : 41
Leeftijd : 33

Vertaling van Engelse Munchkin referentiegids Empty
BerichtOnderwerp: Vertaling van Engelse Munchkin referentiegids   Vertaling van Engelse Munchkin referentiegids Emptydo okt 31, 2013 4:37 am

Wanneer speel je welke kaart?
Een vertaalde referentiegids


Deze referentiegids hoor je te gebruiken in combinatie met de regels. Een Nederlandstalige versie van de regels kan je [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.][Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.] vinden.
Voor specifieke termen kan je ook terecht bij de [Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.][Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om deze link te kunnen zien.].



 
Monsters
Als je open kaart aan het begin van je beurt een Monster is, dan valt dit Monster degene aan die de ‘Deur’-kaart heeft geopend.
Als je een Monster op een andere manier hebt verkregen, dan houd je deze vast in je hand. Je kunt dit Monster dan gebruiken als je in een volgende beurt geen Monster tegenkomt achter je open kaart. In plaats van een gesloten kaart te pakken, mag je dit Monster dan spelen om zelf tegen te vechten. Anderzijds kan je dit Monster aan een gevecht toevoegen, als je de Wandering Monster kaart hebt.
Ieder Monster is maar één Monster, ook al klinkt de naam meervoud.

 
Undead Monsters (ondode Monsters)
Vanaf de basisserie zijn er Undead Monsters te vinden. Een Undead Monster mag direct uit je hand worden toegevoegd aan een gevecht waar een andere Undead in zit. Je kunt Undead Monsters dus aan elkaar toevoegen zonder dat je een Wandering Monster kaart nodig hebt. Als je een kaart bezit die Monsters Undead kan maken, mag je die kaart gebruiken door een normaal Monster toe te voegen aan een gevecht met een Undead, waarop je het normale Monster Undead maakt.
 

Monster Enhancers (Monster aanpassingen)
Monster Enhancers verhogen of verlagen de kracht van één of meerdere Monsters. Ze hebben een plus of min en een getal en die rekensom voer je op het Level van een Monster. Alle aanpassingen op een enkel Monster worden bij elkaar opgeteld. Als er een gevecht is met meerdere Monsters, moet de speler die een Enhancer gebruikt vertellen op welk Monster hij deze speelt.
Uitzondering: als de Mate kaart gespeeld wordt op een Monster, tel je alle Enhancers ook op de Mate. Dus stel een Monster krijgt de Enhancer Enraged en wordt daarmee sterker, vervolgens speelt iemand Mate, dan is de Mate óók Enraged. Het maakt niet uit in welke volgorde Enhancers of Mate wordt gespeeld, sterkte daarmee!




Items – op tafel leggen
Ieder Item mag op tafel gespeeld worden zodra je het ontvangt, of tijdens je eigen beurt zolang er geen gevecht gaande is (behalve als de kaart iets anders aangeeft).


Items – gebruiken
Ieder One Shot Item (voor eenmalig gebruik) mag tijdens ieder gevecht gebruikt worden, je kan ze spelen vanaf de tafel en vanaf je hand. Er bestaan een aantal One Shot Items die wel buiten een gevecht om gebruikt mogen worden, zoals de Wishing Ring.
Overige Items blijven op tafel liggen als deze gespeeld (oftewel gedragen) worden. Je mag Items dragen en op tafel leggen die je niet kan gebruiken (bijvoorbeeld omdat je er een Class of Race voor moet zijn of omdat je al een Headgear draagt). Deze Items die niet in gebruik zijn draai je zijwaarts. Deze Items draag je wel maar gebruik je niet (‘carried’ but not in ‘use’).
Uitzondering: Je mag maar één Big Item dragen, tenzij je een kaart hebt die zegt dat je er meer mag dragen.


Andere Schatten (die geen Item zijn)
Er zijn ‘Schat’-kaarten die je geen Item opleveren maar een Schat op zichzelf zijn, bijvoorbeeld een Go Up A Level. Dit soort Schatten zijn ‘bijzonder’, je mag deze ten alle tijden gebruiken behalve als de kaart iets anders zegt. Volg de instructies op de kaart en gooi hem daarna op de ‘schroothoop’, tenzij het een blijvende werking heeft.


Curses (vervloekingen)
Als je open kaart aan het begin van je beurt een Curse is, dan geldt de Curse voor degene die de ‘Deur’-kaart heeft geopend.
Als je een Curse op een andere manier hebt verkregen, dan houd je deze vast in je hand. Je kunt deze ten alle tijden spelen, op ieder moment, zonder uitzondering. Hiermee kan je andere spelers lastig vallen, bijvoorbeeld er voor zorgen dat iemand een Monster niet meer aankan. Dit is geweldig om te doen!
Doorgaans heeft een Curse een directe werking op het slachtoffer, waarna de kaart op de ‘schroothoop’ gaat.
Echter, sommige Curses geven een nadeel in de nabije toekomst van het slachtoffer, sommige Curses zijn zelfs permanent. Leg dit soort Curses bij de rest van jouw kaarten op de tafel, totdat de Curse zijn werk heeft gedaan of totdat jij er vanaf weet te komen.
Als een Curse geldt voor je eerstvolgende gevecht (‘your next combat’) en je bent op dat moment al in gevecht, dan is dat gevecht je eerstvolgende gevecht. De Curse geldt dan dus, voor dat gevecht.
Je mag Curses die op je gespeeld zijn niet gebruiken om gaven te activeren van Classes of Races die het vereisen dat je iets weggooit.
Als een Curse van toepassing kan zijn op meerdere Items, dan mag het slachtoffer altijd kiezen welk Item het wordt.
Als een Curse van toepassing is op iets dat je helemaal niet hebt, negeer hem dan. Bijvoorbeeld, als je de Curse genaamd Lose Your Armor krijgt en je draagt helemaal geen Armor, dan gebeurt er niks en gooi je die Curse gewoon weg.
Het zal voorkomen dat je een Curse (of een Monster) op jezelf wil spelen, of dat je een andere speler “helpt” op een manier die ten koste gaat van de Schatten. Dit is heel erg Munchkin-achtig. Doe dat.
 

Classes & Races
Deze kaarten mag je spelen zodra je ze krijgt, of op ieder moment in je eigen beurt. Hetzelfde geldt voor de Super Munchkin en Half-Breed kaarten, maar je moet een Class hebben voordat je Super Munchkin kan spelen en je moet een Race hebben voordat je Half-Breed mag spelen.
Terug naar boven Ga naar beneden
https://munchkin.actieforum.com
 
Vertaling van Engelse Munchkin referentiegids
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Vertaling van Engelse Munchkin regels

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Nederlandstalig Munchkin Forum :: Munchkin Regels :: Regels van het kaartspel-
Ga naar: